10.12.2018., Zamke, zapreke i ljepote komunikacije s djetetom, Matea Blažević

/10.12.2018., Zamke, zapreke i ljepote komunikacije s djetetom, Matea Blažević

10.12.2018., Zamke, zapreke i ljepote komunikacije s djetetom, Matea Blažević

OTVORENO PREDAVANJE:
Zamke, zapreke i ljepote komunikacije s djetetom

Ponedjeljak, 10.12.2018.
18.00 – 20.00 sati
Knjižnica Knežija, Albaharijeva 7, Zagreb
Predavačica: Matea Blažević, prof. psihologije

Predavanje organizira udruga Mame s Trešnjevke.

Sposobnost da prenesemo misli, osjećaje, stavove, stanja…je moć. To je moć u kojoj sudjeluje cijelo naše tijelo, ne samo riječi. Upravo zato roditelji cijelog svijeta poklanjaju toliku pažnju načinu na koji komuniciraju sa svojim djecom. Od najranijih dana bebinog glasanja i pogleda do adolescentskih svađa, roditelji se pitaju “što mi točno pokušava reći i kako da na ovo odgovorim?”

Do sada kao društvo proučili smo različite stilove odgoja, shvatili da vikanjem i popuštanjem da (dijete) radi što god želi ne dobivamo djetetovu ljubav niti poštovanje. Što je još važnije, naučili smo da svaki put kada se odlučujemo na strategiju, potencijalno gubimo kontakt s djetetom koji je baza svake komunikacije. U prijevodu, nemoguće je baviti se komunikacijom bez da se bavimo kontaktom.

Zato ćemo se na ovom predavanju baviti kontaktom koji uspostavljamo s djecom različite dobi te pitanjem što djeca određene dobi mogu razumjeti i na koji način. Bavit ćemo se pitanjem što se događa s komunikacijom kada im “pokušavamo nešto utuviti u glavu”, zašto školska djeca na puno pitanja odgovaraju sa “ne znam, bilo je dosadno” i “ovo je glupo” te na koji način potaknuti otvorenu komunikaciju s djecom različite dobi.

Predavanje je besplatno, nije potrebna prijava.

Više o udruzi “Mame s Trešnjevke” pročitajte ovdje.

 

 

2019-01-08T17:31:33+00:00