11.9.2019., Otvoreno predavanje: Rani razvoj djeteta – od rođenja do 3 godine, Tomislav Senečić

/11.9.2019., Otvoreno predavanje: Rani razvoj djeteta – od rođenja do 3 godine, Tomislav Senečić

11.9.2019., Otvoreno predavanje: Rani razvoj djeteta – od rođenja do 3 godine, Tomislav Senečić

Otvoreno predavanje: Rani razvoj djeteta – od rođenja do 3 godine

srijeda, 11.9.2019.
19.00 – 20.30 sati
Gundulićeva 19/1, prvi kat, Zagreb
Predavač: Tomislav Senečić, integrativni tjelesno-orijentirani terapeut

Prve tri godine djetetova života smatraju se najvažnijim periodom u kojem se uspostavlja temelj našeg daljnjeg psihološkog razvoja. Uvjeti koji su postojali unutar tog razdoblja bitno će odrediti našu kasniju psihološko-emocionalnu formaciju. U tom periodu događa se niz ritmova i procesa koji će biti iznimno važni u uspostavi doživljaja sebe i pozicioniranja vlastitog bića u odnosu na svijet i okolinu. To znači da uvjeti u toj najranijoj životnoj fazi bitno određuju našu kasniju sliku o sebi samima i posljedično tome kakva će biti naša uloga u odnosu s drugim ljudima. U tom periodu našeg života postavlja se matrica po kojoj ćemo graditi intimne odnose kasnije u našem životu. Taj naš najraniji period od rođenja pa do treće godine života sastoji se od niza različitih faza i podfaza te svaka od njih ima važnu ulogu u našem kasnijem emocionalnom sazrijevanju. Poznavanje tih faza omogućuje roditeljima razumijevanje djetetovih reakcija te im daje sposobnost da mogu adekvatno odgovoriti na njegove potrebe što je ključno za daljnji zdravi razvoj.

Na ovom predavanju iz programa Svjesno roditeljstvo imat ćete priliku otkriti unutarnji svijet djeteta i naučiti koje su to faze kroz koje djeca prolaze te koja je njihova uloga.

Posebno zanimljivo bit će spoznati vezu između uvjeta u tom najranijem periodu i njihovog utjecaja na razvoj i život kasnije. Ako u tom periodu uvjeti nisu bili dovoljno dobri bitno je spoznati koje mogu biti posljedice u kasnijem formiranju i na koji način možemo to ispraviti. Ovo može pomoći roditeljima u spoznaji da ne moraju biti savršeni roditelji i da i za greške u tom ranom razdoblju postoji mogućnost popravka.

Predavanje je besplatno.

Potrebna je prijava na e-mail svjesno.roditeljstvo@gmail.com ili mob 098 992 90 32 (Mihaela Richter).

UPISI U PROGRAM SVJESNO RODITELJSTVO U TIJEKU!

Više o programu Svjesno roditeljstvo pogledajte na: www.svjesno-roditeljstvo.com

2019-09-25T14:12:12+00:00