19.10.2019., RIJEKA – PREDAVANJE: IZLJEVI EMOCIJA KOD DJECE

/19.10.2019., RIJEKA – PREDAVANJE: IZLJEVI EMOCIJA KOD DJECE

19.10.2019., RIJEKA – PREDAVANJE: IZLJEVI EMOCIJA KOD DJECE

RIJEKA – PREDAVANJE:
IZLJEVI EMOCIJA KOD DJECE

Predavačica: dr.sc. Maja Petković, edukacijski rehabilitator i integrativno tjelesno-orijentirani terapeut

Datum: 19.10.2019.
Vrijeme: od 18:00-19:30
Lokacija: Češki dom, Ćićarijska 20, Rijeka
Kotizacija: 50 kn

Nekontrolirani emocionalni izljevi ili temper tantrumi često znaju biti noćna mora za roditelje, posebice ako ne znaju što se događa s njihovim djetetom. Mališanu koji je prije par trenutaka bio slatko zaigrano dijete pukne keks i on “ulazi” u emocionalnu buru. Vrišti, baca se po podu, udara, baca igračke ili ga preplavljuje tuga. Zašto se to događa vašem djetetu i što mu treba kako bi se umirilo?
Temper tantrumi kreću od cendranja i plača te mogu dovesti i do vrištanja, udaranja, lupanja i zadržavanja daha. Jednako su česti kod djevojčica i dječaka, a razvojno kreću kod neke djece već nakon prve godine te obično traju do treće godine, no mogu i dulje.
Neka djeca često imaju tantrume, a druga rijetko. Tantrumi su zdravi dio razvoja djeteta. Oni su način na koji djeca pokazuju da su uzrujana ili frustrirana, no još nemaju kapacitet nositi se s emocijama koje rastu u njima. Tantrumi su najčešći tijekom druge godine života, vrijeme kada se jezične vještine počinju razvijati. Budući da djeca još adekvatno ne mogu reći ono što žele, osjećaju ili trebaju, frustrirajuće iskustvo može izazvati velike razine straha. Kako se jezične vještine poboljšavaju, tantrumi se smanjuju.
Nošenje s frustracijom vještina je koju djeca savladavaju tijekom vremena i za to im treba pomoć odraslih kako bi im pomogli da uspiju prebroditi i stvoriti mehanizam koji se naziva samoregulacija.

Na ovom predavanju prolazit ćemo zašto dolazi do temper tantruma, kako se roditelji mogu nositi s njima i što ako roditelji “zapnu” u rješavanju situacija.

Potrebna je prijava zbog ograničenog broja mjesta na svjesno.roditeljstvo.rijeka@gmail.com

OTVORENI SU UPISI U PROGRAM SVJESNOG RODITELJSTVA U RIJECI!!!

Više o programu,upisima i održavanju možete pogledati na:
http://svjesno-roditeljstvo.com/izvedba-programa/

2020-01-23T18:35:16+00:00