NAŠ TIM

NAŠ TIM 2021-11-10T09:32:33+00:00

NAŠ TIM

MATEA BLAŽEVIĆ

Matea Blažević je psihologinja i tjelesno orijentirana psihoterapeutkinja. Od 2013. godine vodi Psihološki centar Blažević gdje, uz rad s odraslima, radi individualno i grupno s djecom te adolescentima.

MATEA BLAŽEVIĆ

Matea Blažević je psihologinja i tjelesno orijentirana psihoterapeutkinja. Od 2013. godine vodi Psihološki centar Blažević gdje, uz rad s odraslima, radi individualno i grupno s djecom te adolescentima. Uz dječje radionice vodi i program Pomoć u učenju. Članica je Europske asocijacije  za tjelesnu psihoterapiju (EABP), te supervizorica CIR-a i dio učiteljskog tima u školi Centra za integrativni razvoj u Zagrebu. S još tri prijateljice i kolegice osnovala je Centar Meleta te je suosnivačica i predavačica u programu Svjesno roditeljstvo.

Kroz rad s djecom iznova i iznova otkrivam koliko su dječji dijelovi nas moćni te na koje nas sve načine oblikuju za odraslost. U radu me zanima koja iskustva nosimo u sebi iz djetinjstva te kako komuniciramo s vlastitim dječjim dijelovima. Zanima me kako otkrivamo istinske želje tih dječjih dijelova te znamo li ih izraziti i ispuniti, a da istovremeno nismo destruktivni prema sebi i svijetu oko nas.

Profesionalna edukacija:

 • Magistra psihologije, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • Centar za integrativni razvoj, Zagreb
 • Centar za integrativni razvoj, napredni trening, Zagreb
 • Klinička ekspresivna art terapija (CEAT), osnovni i supervizijski trening

*punopravna članica EABP-a (European Association for Body Psychotherapy).

KARLO MEŠTRIĆ

Karlo Meštrić je voditelj grupnih radionica podrške djeci i roditeljima gdje obrađuju teme poput granica, komunikacije, slike o sebi, prijateljstva, modernih trendova, potreba.

KARLO MEŠTRIĆ

Karlo Meštrić je voditelj grupnih radionica podrške djeci i roditeljima gdje obrađuju teme poput granica, komunikacije, slike o sebi, prijateljstva, modernih trendova, potreba.  Uz to radi individualni terapijski rad s djecom i odraslima. Već 10 godina vodi praksu koja je usmjerena na pružanje podrške djeci koje imaju poteškoće u procesu učenja.

Teme kojima se voli uvijek iznova vraćati i s kojima se često susreće u svom radu: osjećaj nedovoljno dobrosti, rascjep između očekivanja i stvarnosti, neuroplastičnost mozga, učenje, jezici, uspješnost, hrabrost, različitost, kreativnost, antikrhkost, genijalnost.

Povezivanje nepovezivog, kreativno rješavanje problema i inovativnost u radu uz neizostavnu prisutnost srca, standardi su kojima teži.

Profesionalna edukacija:

 • magistar sociologije, Hrvatski Studiji, Sveučilište u Zagrebu
 • Klinička ekspresivna art terapija (CEAT)
 • Centar za integrativni razvoj, edukacija za terapeuta integrativne tjelesno- orijentirane psihoterapije, Zagreb, 4 godine
 • Art terapija: Sandtray

MAJA PETKOVIĆ

Maja Petković vodi praksu koja je usmjerena na pružanje podrške obiteljima djece s teškoćama unutar koje kombinira individualni rad s djetetom te roditeljem.

MAJA PETKOVIĆ

Maja Petković vodi praksu koja je usmjerena na pružanje podrške obiteljima djece s teškoćama unutar koje kombinira individualni rad s djetetom te roditeljem. Uz to pruža intervizijsku podršku stručnjacima koji rade s djecom s teškoćom grupnim i individualnim radom. Kroz rad s roditeljima put ju je odveo do proučavanja dojenčadi i njihovog ranog kontakta s roditeljem, za koji vjeruje da može značajno utjecati na cjelokupni razvoj djeteta.

Profesionalna edukacija:

 • magistra edukacijske rehabilitacije, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu
 • doktorica razvojne psihologije, Sveučilište Paris Descartes, Francuska
 • praktičarka iz terapije igrom, Rocky Mountains Play Therapy Institute, Kanada
 • završene edukacije: senzorna integracija u dojenčadi i u djece s teškoćama u razvoju, Akademija za razvojnu rehabilitaciju, Zagreb / CSPER, Srbija
 • završene edukacije: Neurosenzomotorna i refleksne integracije (MNRI Masgutova 
metoda), Avevita, Slovenija
 • Centar za integrativni razvoj, edukacija za terapeuta tjelesno-orijentirane terapije, Zagreb, u tijeku.

MIHAELA RICHTER

Mihaela Richter je integrativna tjelesno-orijentirana psihoterapeutkinja koja je završila šestogodišnju terapijsku školu Centra za integrativni razvoj u Zagrebu (CIR Zg). Članica je Europske asocijacije za tjelesnu psihoterapiju (EABP), te supervizorica CIR-a i asistentica predavačica u školi Centra za integrativni razvoj u Zagrebu, Rijeci i Beogradu.

MIHAELA RICHTER

Mihaela Richter je integrativna tjelesno-orijentirana psihoterapeutkinja koja je završila šestogodišnju terapijsku školu Centra za integrativni razvoj u Zagrebu (CIR Zg). Članica je Europske asocijacije  za tjelesnu psihoterapiju (EABP), te supervizorica CIR-a i asistentica predavačica u školi Centra za integrativni razvoj u Zagrebu, Rijeci i Beogradu.

Vodi vlastitu psihoterapijsku praksu u Centru Meleta koji je osnovala s tri prijateljice psihoterapeutkinje. Radi individualni terapijski rad s odraslima, te grupni rad s odraslima kroz iskustvene radionice Praksa. Jedna je od osnivačica i predavačica na programu Svjesno roditeljstvo. U svoj rad unosi dugogodišnje znanje iz plesne prakse 5 ritmova, te Core Energetics i TRE vježbi. Ima veliku strast i ljubav prema temama vezanim za rani razvoj djece i razumijevanje kako je naše djetinstvo utjecalo na oblikovanje naše psihe u odrasloj dobi. Mama je osmogodišnjeg sina kojeg brižno prati sa svojim partnerom Zlatanom.

Profesionalna edukacija:

 • prof. filozofije i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu;
 • Centar za integrativni razvoj, edukacija za terapeuta integrativne tjelesno- orijentirane psihoterapije, Zagreb, 4 godine;
 • Centar za integrativni razvoj, Napredni trening, 2 godine;
 • Edukacija za TRE providera, Vježbe za otpuštanje napetosti i traume.

*punopravna članica EABP-a (European Association for Body Psychotherapy)

OLIVERA DRUTTER

Olivera Drutter radi kao tjelesno orijentirana terapeutkinja i predavačica pri CIR - Centru za integrativni razvoj. Voditeljica je i učiteljica u CIR Split i CIR Dubrovnik, voditeljica Svjesnog roditeljstva u Splitu i ima privatnu psihoterapijsku praksu gdje drži individualne terapije i vodi grupe Core energetske vježbe pod nazivom Vježbaonica.

OLIVERA DRUTTER

Olivera Drutter radi kao tjelesno orijentirana terapeutkinja i predavačica pri CIR – Centru za integrativni razvoj. Voditeljica je i učiteljica u CIR Split i CIR Dubrovnik, voditeljica Svjesnog roditeljstva u Splitu i ima privatnu psihoterapijsku praksu gdje drži individualne terapije i vodi grupe Core energetske vježbe pod nazivom Vježbaonica.

Kao roditelj iskusila je kako je to kada ne razumijemo što se to zbiva s nama kad nam u roditeljstvu ne ide onako kako to piše u mnogim literaturama za pomoć. Zbog znatiželje i potrebe za razumijevanjem poteškoća u odgoju i sama je počela tražiti načine kako pomoći sebi, a onda i drugima. U radu s grupom voli koristiti igru kao alat za povezivanje s našim prirodnim impulsom, guštom i lakoćom, onako kako i djeca doživljavaju svijet oko sebe. Da bi razumjeli svoju djecu potrebno je sjetiti se kako je biti u umu i tijelu djeteta. Razumijevanjem naše unutarnje dječje dinamike, lakše nam je povezati se s preprekama u roditeljstvu.

Profesionalna edukacija:

 • Ekonomist za menadžment u turizmu, diplomirala pri Veleučilištu u Šibeniku
 • Centar za integrativni razvoj, edukacija za psihoterapeuta integrativne tjelesno – orijentirane psihoterapije, Zagreb, 4 godine
 • Centar za integrativni razvoj , Napredni trening, 2 godine
 • Supervizija i edukacija iz Bioenergetike kod Heiner Steckela i Dr. Vite Heinrich – Clauer
 • Trenutno završava edukaciju pri Međunarodnom Slavenskom fakultetu u Makedoniji – smjer Psihologija

HELENA HAJDIN

Helena Hajdin radi kao tjelesno orijentirana psihoterapeutkinja kroz individualni i grupni rad, te podučava i predaje već dugi niz godina. Voditeljica je i predavačica Centra za integrativni razvoj i Svjesnog roditeljstva u Rijeci. Roditeljstvo i rani razvoj je područje za koji ima veliki interes i održava predavanja i iskustvene radionice na tu temu.

HELENA HAJDIN

Helena Hajdin radi kao tjelesno orijentirana psihoterapeutkinja kroz individualni i grupni rad, te podučava i predaje već dugi niz godina.

Voditeljica je i predavačica Centra za integrativni razvoj i Svjesnog roditeljstva u Rijeci.
Roditeljstvo i rani razvoj je područje za koji ima veliki interes i održava predavanja i iskustvene radionice na tu temu.  Želja joj je približiti roditeljima kako rani razvoj i iskustvo u ranom razvojnom periodu utječe na naš život danas, odnosno kako je naše ponašanje i razumijevanje svijeta oblikovano najranijim iskustvima iz našeg djetinjstva.

Vodi TRE radionice za djecu gdje se kroz određene vježbe i igru opušta stres i napetost iz tijela.

Sretna je mama dva prekrasna dječaka i zahvalna je da ima priliku uživati u istraživanju, radostima i izazovima  roditeljstva.

Profesionalna edukacija i praksa:

 • danas – Privatna psihoterapijska praksa, individualni i grupni psihoterapijski rad, vođenje radionica, podučavanje i predavanje
 • Centar za integrativni razvoj, edukacija za psihoterapeuta integrativne tjelesno orijentirane psihoterapije, Integrative Core Dynamics, četverogodišnja edukacija
 • supervizija i edukacija iz Bionergetike pod vodstvom Heinera Steckela i Olafa Trappa
 • TRE® – Tension & Trauma Release Exercise by dr. David Bercelli, jednogodišnja edukacija
 • TRAUMA INSTITUTE Somatic Experiencing® by Peter Levin, trogodišnja edukacija, završni modul.
 • Faculty of Psychology, International Slavic University “Gavrilo R.Derzhavin”, u tijeku
 • Clinical Expressive Arts Therapy, CEAT, by Dr. Avi Goren Bar, dvogodišnja edukacija, Slovenia, u tijeku

*punopravna članica EABP-a (European Association for Body Psychotherapy)