NAŠ TIM

NAŠ TIM 2020-12-29T14:38:47+00:00

NAŠ TIM

LASLO PINTER

Laslo Pinter je jedan od osnivača i voditelja Centra za integrativni razvoj gdje predaje u Zagrebu, Splitu i Zadru, te je osnivač i voditelj ICD – Integrative Core Psychodinamics edukacije u Budimpešti.

LASLO PINTER

Laslo Pinter je jedan od osnivača i voditelja Centra za integrativni razvoj gdje predaje u Zagrebu, Splitu i Zadru, te je osnivač i voditelj ICD – Integrative Core Psychodinamics edukacije u Budimpešti. Navedene edukacije primarno se bave osobnim razvojem i integrativni tjelesno- orijentiranim terapeutskim radom. Uz navedeno radi kao integrativni tjelesno orijentirani terapeut u privatnoj praksi. Strast mu je skupiti dobar tim sposobnih ljudi s kojima može stvarati kreativne edukacijske programe koji nadopunjavaju nedostatke klasičnijih edukacijskih sistema. Period djetinjstva je po svojoj prirodi period spontanog, stvaralačkog otvaranja prema životu.

Cilj mu je da kroz edukaciju Svjesno roditeljstvo omogući roditeljima da te kvalitete spontanosti, prirodne inteligencije i kreativnosti podrže kod sebe i vlastite djece.

Profesionalna edukacija:

 • Četverogodišnja edukacija u Snowlion Centre School za psihodinamiku i duhovnost u Francuskoj
 • Četverogodišnja edukacija Core Energetics Institute West za tjelesno orijentiranu psihoterapiju, Francuska i Njemačka
 • Učiteljski trening i rad u Snowlion Center School, Francuska i Švicarska
 • Učiteljski trening Core Energetics, Hrvatska
 • Trogodišnja edukacija Centre for intentional living iz kliničke psihologije i ranog razvoja djeteta, Nizozemska

MATEA BLAŽEVIĆ

Matea Blažević vodi Psihološki centar Blažević te, uz rad s odraslima, radi individualno i grupno s djecom i adolescentima. S još tri prijateljice i kolegice osnovala je Centar Meleta.

MATEA BLAŽEVIĆ

Matea Blažević vodi Psihološki centar Blažević te, uz rad s odraslima, radi individualno i grupno s djecom i adolescentima. S još tri prijateljice i kolegice osnovala je Centar Meleta.

Osamdesetih godina Robert Fulghum napisao je da sve što trebamo znati smo naučili u vrtiću. Mene zanima koja su to implicitna znanja i osjećaji koje nosimo u sebi iz vrtićkih dana te kako komuniciramo s vlastitim dječjim dijelovima. Zanima me kako otkrivamo istinske želje tih dječjih dijelova te znamo li ih izraziti i ispuniti, a da istovremeno nismo destruktivni prema sebi i svijetu oko nas.

Profesionalna edukacija:

 • profesorica psihologije, Filozofski fakultet Sveučilišta u Zagrebu
 • Centar za integrativni razvoj, Zagreb
 • Centar za integrativni razvoj, napredni trening
 • Klinička ekspresivna art terapija (CEAT)
 • Supervizijski program Kliničke ekspresivne art terapije, napredni trening.

MAJA PETKOVIĆ

Maja Petković vodi praksu koja je usmjerena na pružanje podrške obiteljima djece s teškoćama unutar koje kombinira individualni rad s djetetom te roditeljem.

MAJA PETKOVIĆ

Maja Petković vodi praksu koja je usmjerena na pružanje podrške obiteljima djece s teškoćama unutar koje kombinira individualni rad s djetetom te roditeljem. Uz to pruža intervizijsku podršku stručnjacima koji rade s djecom s teškoćom grupnim i individualnim radom. Kroz rad s roditeljima put ju je odveo do proučavanja dojenčadi i njihovog ranog kontakta s roditeljem, za koji vjeruje da može značajno utjecati na cjelokupni razvoj djeteta.

Profesionalna edukacija:

 • magistra edukacijske rehabilitacije, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu
 • doktorica razvojne psihologije, Sveučilište Paris Descartes, Francuska
 • praktičarka iz terapije igrom, Rocky Mountains Play Therapy Institute, Kanada
 • završene edukacije: senzorna integracija u dojenčadi i u djece s teškoćama u razvoju, Akademija za razvojnu rehabilitaciju, Zagreb / CSPER, Srbija
 • završene edukacije: Neurosenzomotorna i refleksne integracije (MNRI Masgutova 
metoda), Avevita, Slovenija
 • Centar za integrativni razvoj, edukacija za terapeuta tjelesno-orijentirane terapije, Zagreb, u tijeku.

MIHAELA RICHTER

Mihaela Richter radi kao tjelesno-orijentirana terapeutkinja u Centru Meleta koji vodi s još tri terapeutkinje. Mihaelin primarni fokus rada individualni je terapijski rad s odraslima, te grupni rad s odraslima kroz iskustvene radionice Praksa.

MIHAELA RICHTER

Mihaela Richter radi kao tjelesno-orijentirana terapeutkinja u Centru Meleta koji vodi s još tri terapeutkinje. Mihaelin primarni fokus rada individualni je terapijski rad s odraslima, te grupni rad s odraslima kroz iskustvene radionice Praksa. Ima veliku strast i ljubav prema temama vezanim za rani razvoj djece i razumijevanje kako je naše djetinjstvo utjecalo na oblikovanje naše psihe u odrasloj dobi. Dugogodišnje iskustvo ima i u polju vizualnih umjetnosti – radila je pet godina u Kulturi Studentskog Centra u Zagrebu, nakon čega je vodila edukacijski program za kustose pod nazivom Kustoska platforma čija je začetnica i jedna od osnivačica.

Veliku podršku i inspiraciju pronalazi u meditativnom plesu prakse 5Ritmova u kojoj je posljednjih deset godina. Mama je petogodišnjeg sina Kaspera kojeg brižno prati sa svojim mužem Zlatanom.

Profesionalna edukacija:

 • prof. filozofije i povijesti umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu;
 • Centar za integrativni razvoj, edukacija za terapeuta integrativne tjelesno- orijentirane psihoterapije, Zagreb, 4 godine;
 • Centar za integrativni razvoj, Napredni trening, 2 godine
 • TRE metoda, Vježbe za otpuštanje napetosti i traume, trening u tijeku

TOMISLAV SENEČIĆ

Tomislav Senečić suosnivač je Centra za integrativni razvoj i voditelj predavač u centrima Zagreb, Split, Zadar i Budimpešta. U zadnjih 20 godina voditelj je raznih edukacijskih programa vezano za osobni razvoj.

TOMISLAV SENEČIĆ

Tomislav Senečić suosnivač je Centra za integrativni razvoj i voditelj predavač u centrima Zagreb, Split, Zadar i Budimpešta. U zadnjih 20 godina voditelj je raznih edukacijskih programa vezano za osobni razvoj. Fokus njegova rada je u otkrivanju nesvjesnih obrazaca nastalih u djetinjstvu te njihovog utjecaja na naš sadašnji život. Poseban interes nalazi u proučavanju uvjeta naše najranije povijesti i utjecaja na kasniji razvoj naše strukture osobnosti.

Živi i radi u Zagrebu gdje ima privatnu praksu integrativne-tjelesne terapije zadnjih 18 godina. U sretnom je braku i otac dječaka Vite i djevojčice Eme.

Profesionalna edukacija:

 • Diplomirao na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu
 • Četverogodišnja edukacija u Snowlion Centre School za psihodinamiku i duhovnost u Francuskoj
 • Četverogodišnja edukacija Core Energetics za tjelesno orijentiranu psihoterapiju
 • Trogodišnja edukacija „Centre for Intentional Living“ iz kliničke psihologije i ranog razvoja djeteta

HELENA HAJDIN

Helena Hajdin radi kao tjelesno orijentirana terapeutkinja kroz individualni i grupni rad, te podučava i predaje već dugi niz godina.

HELENA HAJDIN

Helena Hajdin radi kao tjelesno orijentirana terapeutkinja kroz individualni i grupni rad, te podučava i predaje već dugi niz godina.

Voditeljica je i predavačica Centra za integrativni razvoj i Svjesnog roditeljstva u Rijeci.
Roditeljstvo i rani razvoj je područje za koji ima veliki interes i održava predavanja i iskustvene radionice na tu temu.  Želja joj je približiti roditeljima kako rani razvoj i iskustvo u ranom razvojnom periodu utječe na naš život danas, odnosno kako je naše ponašanje i razumijevanje svijeta oblikovano najranijim iskustvima iz našeg djetinjstva.
Vodi TRE radionice za djecu gdje se kroz određene vježbe i igru opušta stres i napetost iz tijela.

Sretna je mama dva prekrasna dječaka i zahvalna je da ima priliku uživati u istraživanju, radostima i izazovima  roditeljstva.

Profesionalna edukacija:

 • Centar za Integrativni razvoj, Zagreb
  četverogodišnja edukacija za terapeuta tjelesno-orijentirane terapije
 • Supervizijski i edukacijski treninzi iz Bioenergetike pod vodstvom Olafa Trappa i Heinera Steckela
 • Certificirani TRE provider (TRE – Tension Stress and Trauma Release Exercise)
 • trogodišnja edukacija Somatic Experiencing, Trauma Institut, edukacija u tijeku