UKRATKO O PROGRAMU

UKRATKO O PROGRAMU 2021-11-04T21:44:50+00:00

UKRATKO O PROGRAMU

Program Svjesno roditeljstvo je nastao iz potrebe da se roditelji podrže u upoznavanju, podršci i razumijevanju svog djeteta te u stvaranju njihova kvalitetnog odnosa. Smatramo da ne postoji univerzalni roditelj, već svatko od nas treba otkriti kakav roditelj želi biti i koje norme i vrijednosti želi prenositi imajući na pameti da svako dijete dolazi s vrlo specifičnim karakterom. Ipak, sigurno je da djeca prolaze iste razvojne faze i imaju slične potrebe, a razumijevanje i znanje o razvoju djeteta doista je nužno. Razvoj djeteta tijekom prve tri godine, ali i kasnije, kao i obiteljska dinamika, količina pažnje i ljubavi koje dijete dobije imaju neizmjeran utjecaj na način na koji se svatko od nas formira u odraslu osobu. Koliko smo sigurnosti, pažnje, podrške te jasnih granica dobili od roditelja i svoje okoline, toliko ćemo se u odrasloj dobi znati založiti za sebe te biti sigurna i zadovoljna osoba koja zna prepoznati svoje potrebe.

Program Svjesno roditeljstvo sastoji se od 6 modul od kojih svaki pokriva bitne teme vezane uz stvaranje povezanosti roditelja i djeteta te periode razvoja djetetova odrastanja.

Specifičnost našeg programa je da se bavi razvojem djeteta od rođenja, kroz predškolsku dob, školsku dob pa sve do adolescencije. Dodatne teme su posvećene partnerskom odnosu i uključivanju zajednice u odgoj djeteta.

Program Svjesno roditeljstvo održava se u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Sve oko UPISA, TERMINA ODRŽAVANJA I KOTIZACIJE POGLEDAJTE OVDJE.

TEME MODULA:

1. MODUL
Vezivanje djeteta s roditeljem i “dovoljno dobar roditelj“

2. MODUL
Razvoj djeteta od rođenja do polaska u školu

3. MODUL
Izazovi kod predškolske djece – od prvih koraka do igre i pravila –

4. MODUL
Imati školarca i tinejdžera

5. MODUL
Kako smo definirani vlastitim odgojem i djetinjstvom

6. MODUL
Razine svjesnosti u partnerstvu i roditeljstvu

OSNIVAČI PROGRAMA SVJESNO RODITELJSTVO

Laslo Pinter

“Moja vizija je da ponudimo program koji će na sveobuhvatan način omogućiti roditeljima da zrelije i s više lakoće pristupe vlastitom roditeljstvu i nauče zdravo i otvoreno graditi svoj odnos s vlastitom djecom. Kako sam i sâm roditelj, želio sam svojem sinu omogućiti djetinjstvo koje će mu ostati u lijepom sjećanju. Sada želim podržati i druge roditelje na tom putu.”

Laslo Pinter, integrativni tjelesno-orijentiran terapeut

Laslo Pinter

“Svako dijete, kao i svaki roditelj su specifični, a djeca nas nesumnjivo potiču da rastemo kao osobe iz dana u dan. Stoga je svjestan put roditeljstva dvosmjeran put – dok mi kao roditelji podržavamo svoju djecu da narastu u punom sjaju, ona istovremeno traže da i mi rastemo za njih, ali i s njima. “

dr.sc. Maja Petković, edukacijski rehabilitator

Laslo Pinter

“Jednom davno vidjela sam reklamu za vrlo skupi sat u kojoj divan dječak šeće s još divnijim ocem, a ispod piše kako nikada zapravo ne posjedujete taj sat – samo ga čuvate za sljedeće generacije. Tako je i s našom nesvjesnom emocionalnom bazom- najčešće ju ne posjedujemo niti poznajemo jer nas nitko nije naučio kako se to radi, ali ju prosljeđujemo dalje djeci. Bitno je osvijestiti tu bazu i znati što to točno prenosimo svojoj djeci, kako bi mogli izabrati da im prenosimo ono najvrjednije.”

Matea Blažević, prof. psihologije i integrativna tjelesno-orijentirana terapeutkinja

Laslo Pinter

“Kako odnos s djetetom kreće od nas samih, kroz kombinaciju teorije i iskustvenog rada fokus roditeljstva stavljamo na rad sa sobom umjesto rada ‘na djetetu’. Potrebno nam je da osvijestimo svoja uvjerenja o roditeljstvu, da istražimo vlastito djetinjstvo, da razumijemo zašto i u kojim situacijama reagiramo s nestrpljenjem i time steknemo sposobnost da svoje dijete vidimo kao jedinstvenu osobu s kojom imamo priliku proći djetinjstvo iznova. “

Mihaela Richter, integrativna tjelesno-orijentirana terapeutkinja

Laslo Pinter

” Želimo ponuditi jedan relaksirani pristup roditeljstvu lišenom imperativa „savršenog roditelja“. S obzirom na to da je danas stil roditeljstva svojevrsni trend i da su spoznaje o ranom razvoju dostupnije nego ikada prije, a puno se više zna o djetetovim potrebama, roditelji se često nalaze pod velikim pritiskom da sve učine ispravno.”

Tomislav Senečić, integrativni tjelesno-orijentiran terapeut