23.11.2018., Otvoreno predavanje: Supermama – mit ili stvarnost, Mihaela Richter

/23.11.2018., Otvoreno predavanje: Supermama – mit ili stvarnost, Mihaela Richter

23.11.2018., Otvoreno predavanje: Supermama – mit ili stvarnost, Mihaela Richter

OTVORENO PREDAVANJE: SUPERMAMA – MIT ILI STVARNOST
– kako zadržati zadovoljstvo i pronaći zdravu podršku u majčinstvu-

Petak, 23.11.2018.
18.00 – 20.00 sati
Knjižnica Tina Ujevića, Ulica grada Vukovara 14, Zagreb
Predavačica: Mihaela Richter, integrativnio tjelesno-orijentirana terapeutkinja

Predavanje je besplatno, nije potrebna prijava.
Predavanje organizira udruga Mame s Trešnjevke.

 

Jesam li se dovoljno dobro pobrinula za svoje dijete? Dajem li dovoljno djetetu? Hoće li ono biti u redu ako ga ostavim s nekim drugim? Ove i slične kontinuirane dileme poznate svakoj majci mogu nas rastrgati ako ne pronađemo način da postepeno prođemo kroz njih i usidrimo se u mirnom odgovoru.

S druge strane, izrazito je puno društvenog pritiska i društvene krivnje usmjereno na majke. Očekivanja da majka bude gotovo superžena koja može i imati i karijeru i biti majka i kućanica i prijateljica i partnerica…ogromna su i neostvariva u tom obujmu. Kako bih pronašla ravnotežu moram istražiti gdje sve zbog vlastitog srama ili straha odrađujem poslove koje ne mogu nositi, gdje mi je „puno previše“ i kako raščistiti taj prostor obaveza kako bih našla vrijeme za dragocjene trenutke za sebe – bili oni treninzi joge ili pilatesa, kava s prijateljicama, posao ili pak druženje s partnerom.

Na ovom predavanju prolazit ćemo kroz pitanja kako glavna tri emocionalna „demona“ koja se javljaju u majčinstvu i općenito u životu – strah, sram i krivnja – utječu na stvaranje i provođenje naših odluka te na koji način mogu otkriti što mi doista treba i stvoriti resurse za ispunjavajuće majčinstvo.

2019-01-08T17:31:19+00:00