12.02.2019., Otvoreno predavanje: Dijete, roditelj i kontakt, dr.sc. Maja Petković

/12.02.2019., Otvoreno predavanje: Dijete, roditelj i kontakt, dr.sc. Maja Petković

12.02.2019., Otvoreno predavanje: Dijete, roditelj i kontakt, dr.sc. Maja Petković

OTVORENO PREDAVANJE: DIJETE, RODITELJ I KONTAKT
utorak, 12.2.2019.
17.30 – 19.00 sati
Knjižnica Knežija, Albaharijeva 7, Zagreb

Predavačica: dr.sc. Maja Petković, mag.rehab.educ

Pozivamo vas na treće u nizu predavanja koje je proizašlo iz suradnje udruge “Mame s Trešnjevke” i programa “Svjesno roditeljstvo”.
Danas sve više svjedočimo važnosti kontakta roditelja i djeteta od najranijih dana. Kvaliteta kontakta značajno utječe na razvoj privrženosti (eng. attachment), a tip privrženosti zatim utječe na stvaranje budućih odnosa s drugim osobama. Ako čitate između redaka onda ispada da je sve to bitno, ali nigdje se ne spominje kako. Što je uopće kontakt? Zašto je bitan za razvoj privrženosti? Kakve tipove kontakta imamo? Da li kontakt (ne)treba biti tjelesni? Kako kontakt utječe na neurološki sustav djeteta su samo neka od pitanja kojima ćemo se na ovom predavanju baviti.

 

O predavačici
Maja Petković vodi praksu koja je usmjerena na pružanje podrške obiteljima djece s teškoćama unutar koje kombinira individualni rad s djetetom te roditeljem. Uz to pruža intervizijsku podršku stručnjacima koji rade s djecom s teškoćom grupnim i individualnim radom. Kroz rad s roditeljima put ju je odveo do proučavanja dojenčadi i njihovog ranog kontakta s roditeljem, za koji vjeruje da može značajno utjecati na cjelokupni razvoj djeteta. Završila je edukaciju u Centru za integrativni razvoj čiji je sad član učiteljskog tima i vodi Centar Vestibulum. Predavačica je u programu za edukaciju roditelja Svjesno roditeljstvo u Zagrebu, Hrvatska.

 

Više o programu Svjesno roditeljstvo pogledajte na: www.svjesno-roditeljstvo.com

 

O udruzi “Mame s Trešnjevke”: https://www.facebook.com/mamestresnjevke/

 

 

2019-03-11T13:27:53+00:00